vrijdag 11 december 2009

Nationale Hypotheek Garantie

Nationale Hypotheek Garnatie (NHG) is een landelijke regeling om het eigen woningbezit te bevorderen. Bij het afsluiten van een hypotheek kan NHG worden aangevraagd.

Bij een lening met deze garantie staat het Waarborgfonds Eigen Woningen er borg voor dat de lening aan de hypotheekverstrekker wordt terugbetaald. Als je door onvoorziene omstandigheden de hypotheeklasten niet meer kunt betalen en de woning levert bij gedwongen verkoop onvoldoende op om de lening terug te betalen, dan vergoedt het Waarborgfonds het tekort aan de hypotheekverstrekker. Het Waarborgfonds kan dit bedrag vervolgens op jou verhalen. Als de gedwongen verkoop niet je eigen schuld is, kan het Waarborgfonds jou de dan ontstane schuld ook kwijtschelden.

Als je NHG hebt op je hypotheek, is het risico voor de hypotheekverstrekker lager. Daardoor kan hij je een lagere hypotheekrente aanbieden.

Bij het afsluiten van NHG betaal je eenmalig 0,45% over het hypotheekbedrag. Door het rentevoordeel en de fiscale aftrekbaarheid heb je deze kosten gemiddeld in een jaar terugverdiend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten