dinsdag 8 maart 2011

Ambtenarenpensioenfonds verhoogt premies

Het pensioenfonds ABP verhoogt haar premies voor ouderdoms- en nabestaandenpensioen per 1 april met 0,5 procent. Het ambtenarenpensioenfonds heeft dit woensdag bekend gemaakt en zegt dat de verhoging het gevolg is van de stijgende levensverwachting. De premie stijg van 21,4 naar 21,9 procent.


Omdat het pensioenfonds in de zomer van 2010 te maken kregen met een te lage dekkingsgraad (onder de wettelijk vereiste 105 procent) heeft ze eerder al een herstelopslag van 1 procent ingevoerd. Deze opslag bovenop de premies blijft voorlopig gehandhaafd, stelt het fonds. De dekkingsgraad is eind 2010 wel flink gestegen, waardoor korten voor het fonds niet nodig is. Toch blijft het bestuur van het fonds van mening dat de dekkingsgraad nog te beweeglijk is om de herstelopslag af te schaffen.

Eind mei beslist ABP of ze deze herstelopslag ook in de tweede helft van 2011 blijft hanteren. Ook kijkt het fonds dan of een gedeeltelijke aanpassing van de pensioenen aan de eventuele stijging van de lonen mogelijk is. Hierbij zal het ambtenarenpensioenfonds haar financiƫle positie per eind april als leidraad nemen.

Bron: mistermoney.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten