dinsdag 28 juni 2011

Aantal wanbetalers groeit

Het aantal betalers in ons land neemt schrikbarend toe. Incassobureaus maken zich hierover grote zorgen, volgens de Nederlandse Vereniging voor Incasso Ondernemingen (NVIO). Ruim 15 miljard euro aan oninbare rekeningen is in 2010 spreekwoordelijk ‘door het putje gespoeld’. Door de wanbetalingen belanden steeds meer bedrijven in de problemen en gaan

Ook in het eerste kwartaal van 2011, laat volgens NVIO een verontrustend beeld zien. De brancheorganisatie stelt dat het aantal wanbetalers structureel toeneemt. Ze verwacht dat het schadebedrag voor bedrijven hierdoor zelfs richting de 18 of 20 miljard euro gaat. Het zijn niet alleen consumenten die hun rekeningen niet betalen. Ook bedrijven en overheidsinstanties trekken zich weinig aan van de betalingsdruk, stelt NVIO dinsdag in dagblad De Telegraaf.

De problemen doen zich voor in alle sectoren. Bedrijven moeten langer op hun geld wachten, waardoor het aantal vorderingen via incassobureaus en deurwaarders ook weer toeneemt. Incassobureaus hebben daardoor hun handen vol aan het incasseren van schulden.

Bron: geld.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten