dinsdag 28 juni 2011

Nederlands negatief over sparen

DEN HAAG 10-06-2011 - Nederlanders zijn in 17 jaar niet zo negatief geweest over sparen. In de maand april van dit jaar werd het dieptepunt bereikt, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


Dieptepunt bereikt volgens CBS
In de maand april waren Nederlanders, zo meldt het CBS, 'aanzienlijk' minder positief over sparen dan in de maand maart. “Het saldo van positieve en negatieve antwoorden daalde van 59 naar 52.” Op zichzelf lijkt die daling nog best gering. Toch is het een feit dat hiermee een diepterecord is gebroken dat stamt van liefst 17 jaar geleden, zo berekent Nederlands grootste 'cijferbureau'.

Wel geld om opzij te leggen
Nederlanders reageerden op de vraag of het een 'gunstige tijd' was om te sparen. Op de vraag of ze verwachten de komende twaalf maanden geld opzij te kunnen leggen, reageerden de Nederlanders veelal positief. Daarmee wijken de Nederlanders positief af van de gemiddelde burger in Europa. De pessimisten in de Europese Unie hebben gemiddeld genomen al een decennium de overhand.

Nederland in top 4
In april waren vooral de inwoners van Hongarije, Malta, Letland, Bulgarije en Portugal negatief over hun spaarmogelijkheden. Alleen Finnen, Luxemburgers en Zweden waren vorige maand optimistischer dan de Nederlanders.

Niet grootste spaarland
De Nederlandsche Bank (DNB) maakte eerder dit jaar bekend dat Nederlandse huishoudens 300 miljard euro apart hebben gezet. Toch voeren Duitsland en Frankrijk de lijst met grote spaarlanden in de eurozone aan, met respectievelijk 950 miljard en 800 miljard euro.

Bron: beleggingsflits.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten