dinsdag 28 juni 2011

Rente bij geld lenen

Met het berekenen van de rente, vooral na het maken van goede vergelijkingen, zal voordelig geld lenen mogelijk zijn bij je keuze van de juiste aanbieder van een door jou gewenst product. Voordat je de rente gaat berekenen dien je dan wel zelf zeker te weten welke vorm om te lenen je wenst te gaan uitkiezen.

Je kunt ook kiezen om direct lenen van geld bij je huisbankier te doen. Bij jouw eigen bank zijn vaak al meerdere gegevens over jou bekend en is een lening zonder BKR toetsing soms geen probleem. Het direct lenen van geld bij aanbieders om via een GSM een SMS te versturen kost meestal veel geld, meer geld als bij een reguliere geldverstrekker.

Ook kan het verdienstelijk zijn om bij een lening afsluiten gelijk te laten berekenen of er voordelen zijn te behalen bij leningen oversluiten. Het samenvoegen van kleinere kredieten kan bij het afsluiten van een nieuwe lening een besparing opleveren van de maandelijkse lasten. Hoe groter de hoofdsom van een lening hoe lager zal de rente kunnen zijn, waardoor het samenvoegen wel eens hoge besparingen op de maandlast zal kunnen opleveren.


Bij leningen vergelijken dien je naast de rentepercentages ook te kijken naar de overige voorwaarden en aanvullende bepalingen. Een hypotheek met BKR registratie hoeft geen problemen te veroorzaken bij het opnieuw lenen van geld. De notering van de lopende hypotheek bij het BKR dient dan wel geen negatieve coderingen te hebben.

Vergelijk de voorwaarden die in een af te geven offerte meegeleverd moeten worden. In de kleine lettertjes kom je geheel andere zaken tegen dan het rentepercentage en de looptijd van de af te sluiten lening. In veel gevallen zul je zien dat je naast het opnieuw geld lenen ook nog eens komt te zitten aan de verplichting tot afsluiten van een of meerdere aanvullende verzekeringen.

Aangeboden verzekeringen zullen in veel gevallen niet verplicht zijn om erbij af te sluiten, maar dit zal duidelijk moeten worden aangegeven. Vooral bij geld lenen met BKR registraties zal vaak misbruikt worden door te verplichten om bepaalde verzekeringen verplicht af te sluiten. Risicoverzekeringen kunnen ook al in het tarief van de lening zijn inbegrepen maar bepaalde aanbieders proberen toch nog extra polissen aan te smeren.

Dan heb je bij het financieren van aan te schaffen goederen vaak te maken met verplichtingen die strenger zijn als gebruikelijk. Neem bijvoorbeeld het geld lenen voor het aankopen van een auto die dringend vervangen dient te worden. Bij een hypotheek met BKR notering zou men kunnen vragen om een 2e hypotheek te laten vestigen of om de auto als onderpand op de lening te geven.

Ga je geld lenen voor de aanschaf van een boot, dan zou het verstandig kunnen zijn om daarvoor een zakelijke lening af te sluiten. Kan bij het aanschaffen van de boot ook nog eens worden aangetoond dat deze voor zakelijke doeleinden gebruikt gaat worden, kan ook een fiscaal voordeel zijn te behalen. Geld lenen kost altijd geld.

Bron: leneninformatiecentrum.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten