dinsdag 24 mei 2011

Vakantiegeld strijd banken

Het is weer mei, de maand dat het vakantiegeld voor veel werknemers binnenkomt. Spaarbanken spelen hier handig op in door met renteverhogingen en speciale vakantiegeldacties spaarders te lokken. Dat blijkt uit een inventarisatie van de financiële website Geld.nl.


Bank of Scotland heeft de grootste renteverhoging doorgevoerd. Daar ontvangt de spaarder momenteel een rentevergoeding van 2,75 procent over zijn of haar spaargeld. Bij vijf banken staat de spaarrente momenteel op 2,6 procent en nog eens zes banken bieden 2,5 procent.

Naast renteverhogingen gooien veel spaarbanken diverse acties en cadeautjes in de strijd om het vakantiegeld van de spaarder naar zich toe te trekken. Zo geeft SNS Bank gekleurde zonnebrillen weg aan spaarders die minimaal 500 euro van het vakantiegeld storten. Bij RegioBank ontvangt men voor dat bedrag een set zomerglazen en REAAL verloot iPads 2 onder spaarders die minimaal 500 euro op een spaar- of beleggingsrekening storten. Rabobank tenslotte komt met een spaaractie waarbij de spaarder kans maakt op 500 euro extra spaargeld wanneer deze tenminste 500 euro van het vakantiegeld overmaakt naar een spaarrekening bij Rabobank.

Helaas voor de banken blijken spaarders niet erg gewillig hun vakantiegeld op te potten. Recent onderzoek van ING en MoneYou laat zien dat slechts één op de vijf werknemers voor deze optie kiest. De meerderheid besteedt het vakantiegeld toch het liefst aan de vakantie zelf. Ook wordt het geld vaak gebruikt voor het doen van grote uitgaven of het aflossen van uitstaande schulden.

Bron: mistermoney.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten