woensdag 27 juli 2011

Als particulier geld lenen

Deze vorm van lenen is dé oplossing voor een aantal gevallen waarbij u niet meer terecht kan bij banken of andere geldverstrekkers. Particulier geld lenen ziet men vaak bij leners die niet meer kunnen lenen met BKR notering en daardoor niet meer terecht kunnen bij de officiële financiële instanties.


Goedkoop Lenen


Echter er zijn genoeg mensen die wat lenen van familieleden, niet zozeer omdat ze geen krediet meer kunnen krijgen van hun huisbank, maar dit meestal zien als de manier om snel en goedkoop geld te lenen. Zeker bij kleinere bedragen is het handig vanwege het feit dat slechts eventjes vragen aan een familielid of een ( erg) goede kennis voldoende is. Dat is natuurlijk iets anders dan bij de grote kredietverstrekkers. Maar ook grotere leningen worden afgesloten onder de radar van het BKR (Bureau Krediet Registratie).

Voordeel van particulier lenen is behalve de snelheid waarmee zoiets onderling geregeld kan worden, ook de voorwaarden voor de lening en het terugbetalen ervan. Deze kunnen voor de lenende partij zeer gunstig uitpakken. Of het zo gunstig is voor de andere partij valt overigens nog te bezien.

Wie leent u particulier geld?

Natuurlijk zal het in de eerste plaats de ouders of andere familieleden zijn die hun kind uit de nood kunnen helpen, maar er is zeker nog een andere groep die u wellicht een oplossing kunnen aanbieden.

> Zie ook: Lening Ouders

Mensen die zwart geld hebben en er niets mee kunnen doen vanwege de belastingsdienst. Die laatste groep is echter zeer moeilijk te vinden. Ze gaan het immers niet adverteren dat ze nog ergens iets hebben liggen wat men is vergeten op te geven aan de belastingen. Kent u niemand die uw uit de nood kan helpen en best wel daartoe bereid zal zijn? Denk nog eens goed na. Meestal zal u toch geldverstrekkers kennen in de vriendkring zonder dat u het weet!

Mensen met cash geld

Van de voetbalclub bijvoorbeeld. Aan de bar ervan komen niet alleen sterke verhalen naar buiten, ook ondernemers die heel wat cash hebben zitten gebroederlijk naast mensen die het niet zo breed hebben.

Alternatieve leningen

Mocht u niemand kennen die u wilt lenen dan zijn er wel degelijk alternatieven. Natuurlijk weet u zeker dat u niet in aanmerking komt voor een mini lening, ook wel mini krediet of flitslening genoemd. Immers ook met BKR notering kunt u nog geld lenen. De mogelijkheden zijn zeer beperkt, dat wel, maar er zijn nog genoeg banken of andere geldverstrekkers die u geld willen lenen ondanks een BKR registratie.

Meestal zal men niet eens onderzoek doen of u een vervelende negatieve code achter uw naam heeft staan (in geval van een minilening). Meestal is het bezit van een paspoort of een ander legitimatiebewijs voldoende om een klein bedrag - een paar honderd euro - te krijgen. Ook Hypotheek met BKR is nog steeds mogelijk indien u de code BKRa2 heeft staan achter uw naam. Overige codes kunnen bij een hypotheek aanvragen wel weer een probleem geven bij het omzeilen van de BKR regeling.

Verpanden

Maar ook die alternatieve geldbronnen zijn op een of andere manier niet aan u besteed. Zelfs familie is niet meer in staat om u te helpen. Wat dan? Nog één mogelijkheid is er dan voor u open: de lommerd. U beleent iets van waarde als een duur horloge, een (antieke) kast, camera, iPod of desnoods uw auto.

U krijgt een bedrag dat de waarde op dit moment vertegenwoordigd voor uw bezittingen in de vorm van een lening. Als u op tijd terugbetaald, inclusief de rente, dan krijgt u uw onderpand weer terug. Mocht u onverhoopt daar niet toe in staat zijn dan vervalt de eigendom aan de geldverstrekker.

Bron: ireus.nl

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://lening-zonder-bkr.nl/geld-lenen/particulier-geld-lenen

    Komt eigenlijk op hetzelfde neer dat je geld leent bij particulieren. Toch zijn er verschillende benamingen voor zoals particulier geld lenen of onderhandse lening. BKR registraties kunnen ervoor zorgen dat lenen een stuk lastiger is dan voorheen. Vergelijk daarom verschillende aanbieders met elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen