woensdag 20 juli 2011

Goedkoopste Hypotheek

Hier een aantal gouden tips die iedereen moet weten om de goedkoopste hypotheek af te sluiten.

Het begint natuurlijk bij de koop van het huis waarvoor u een hypotheek wilt verkrijgen. Eigenlijk begint daar al een flinke winst, dus nog voordat u toekomt om een goedkope hypotheek te vinden. Een hypotheekadviseur heeft u voor deze tip helmaal niet nodig. Meer nog, die zal u er misschien niet eens op wijzen omdat zijn of haar belang is u juist zo hoog mogelijke hypotheken te verkopen.

Subsidie Woning daarna Hypotheek

Deze tip is voor de volle 100 procent geldig voor kopers van huizen die niet meer dan 163.250 euro kosten. Mocht u al bij de makelaar langs zijn geweest en de woning die u zoekt valt in die prijsklasse dan mag u van deze huizenadviseur verwachten dat hij u gewezen heeft op de zogenaamde Startersubsidie, een woningsubsidie zo gezegd. Mocht u dat logisch vinden dat uw makelaar u hierop wijst dan heeft u het mis.

100 euro besparen

Uit onderzoek van Eigen Huis blijkt dat de meest vergeten te vermelden dat u subsidie op uw woning kan krijgen waarschijnlijk omdat ze geen zin hebben in de administratieve rompslomp die met de aanvraag van de subsidie gepaard gaat. Als u daar in ieder geval zelf rekening mee houdt dan kan het u zo 100 euro per maand schelen op uw hypotheeklasten. Dan bent u dus nog niet eens toegekomen aan het vinden van een goedkope hypotheek en u heeft nu al bespaart!

Goedkoopste of de duurste hypotheken

Ik mijdt nu even het woord goedkoopste omdat maar de vraag is of men daadwerkelijk bij de hypotheekverstrekker die zegt dat voor u te kunnen regelen ook daadwerkelijk het voordeligste uit bent. Men zegt wel de goedkoopste hypotheek te verstrekken, maar dat is zeer de vraag.

Dat heeft u kunnen zien met de ontmaskering van de DSB en vele hypotheekslachtoffers die 80 procent te veel betalen voor hun krediet. Men heeft ogenschijnlijk wel de goedkoopste hypotheek voor u in de aanbieding, maar men moet tevens verzekeringen afsluiten die men bij nader inzien al bij een andere verzekeraar of bank heeft lopen. Dat vertelt de bank u niet of uw adviseur. Als men alles doorberekent is dan is die hypotheek niet de goedkoopste maar de duurste die er te vinden is.

De gouden tip om niet in de val te trappen van dit soort dubieuze praktijken waarvan men mag hopen dat eindelijk de overheid dan wel De Nederlandse Bank hier een einde aan maakt. Tot die tijd is het zeer aan te raden verschillende hypotheekoffertes aan te vragen en goed de verschillende offertes met elkaar te vergelijken.

Hypotheken vergelijken

Zeker als een hypotheekverstrekker beweert de goedkoopste te zijn en u ontdekt dat men iets verzwijgt dan moet men nooit met een dergelijke geldverstrekker in zee gaan. Wat zal u nog meer voor onaangename verrassingen komen te staan zodra uw handtekening onder het hypotheekcontract staat? Een oplopende hypotheekrente? Een koopsompolis die men ook eventjes erbij mag nemen?

Hypotheekadviseur

Verder is het zeer aan te raden met vrienden en familie hierover te praten en vragen welke ervaringen zij hebben met hypotheken. Ook het internet staat vol met waardevolle informatie over hypotheeknemers die u zijn voorgegaan en uit eerste hand kunnen vertellen of ze nog steeds denken de goedkoopste hypotheek te hebben afgesloten. Zij zijn de beste hypotheekadviseur die u kunt krijgen. In ieder geval in het krijgen van informatie wat u niet moet doen. Dit is geen pleidooi om geen professionele hypotheekadviseur in de arm te nemen, wel om voordat men er heen gaat goed geïnformeerd te zijn zodat u zelf kunt bepalen wat u aan een advies heeft.

Kennis bespaart u veel geld

Typ gewoon de naam in van de bank of andere hypotheekverstrekker en u ziet gauw genoeg wat mensen over een betaalde financiële instelling te zeggen hebben. Over de DSB bank bijvoorbeeld. Mocht men voor het afsluiten van de hypotheek even die naam hebben ingetypt in de google dan was reeds op de eerste pagina aanwijzingen dat klanten zich bedrogen voelen. Natuurlijk is het eigenlijk de taak van de overheid om u te behoeden voor boeven die u willens en wetens voor vele duizenden euro’s veel te dure hypotheken verkopen waar u vele jaren voor moet werken om dat weer terug te betalen.

Misschien kiest u na verschillende hypotheken te vergelijken toch voor een goedkope betrouwbare kredietverstrekker en niet voor de goedkoopste aanbieder die tevens de grootste boef is die er rondloopt. Laatste tip: indien de eigenaar van de bank een museum heeft met miljoenen aan kunst dan mag u 3 keer raden waar hij dat geld vandaan heeft gehaald.

Bron: geldlenen.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten