zondag 11 september 2011

Groen Sparen

Groen sparen

Een groene spaarrekening kun je openen bij een van de bekende duurzame banken. Maar ook de meeste grootbanken bieden tegenwoordig een groene spaarvorm aan. Een groene spaarrekening kent doorgaans geen beperkende voorwaarden. Je kunt dus sparen en opnemen wanneer je wilt. Ook hoef je geen opnamekosten te betalen of een minimumbedrag in te leggen. Je kunt vaak ook kiezen voor een groen spaardeposito. In dat geval krijg je wel te maken met beperkende voorwaarden in ruil voor een hogere rente.

Rente spaarrekening
De rente op een groene spaarrekening is doorgaans hetzelfde als op een gewone, direct opneembare (internet)spaarrekening en in sommige gevallen zelfs hoger.

Groen sparen met belastingvoordeel
Naast groene spaarrekeningen bestaan er ook groene bankbrieven. Het geld dat via deze spaarvorm wordt gespaard komt uitsluitend terecht bij groenprojecten die door de overheid zijn goedgekeurd. De doorgaans wat lagere rente op deze rekeningen wordt gecompenseerd door een belastingvoordeel. Je hoeft namelijk geen 1,2 procent vermogensrendement- heffing aan de fiscus te betalen. Daarnaast heb je recht op een belasting- korting van 1,3 procent. Zo kan groen sparen belasting voordeel opleveren.

Groene bankbrieven
Groene bankbrieven zijn voordelig omdat je naast rente ook een belastingvoordeel ontvangt. Een nadeel is dat deze bankbrieven slechts enkele malen per jaar uitgegeven

Bron: moneymagazine.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten