zondag 11 september 2011

Sparen | direct opneembaar

Direct Opneembaar

Bij een direct opneembare spaarrekening ontvang je over je spaartegoed een variabele rente. Het rentepercentage spaarrekening kan dus door de bank verhoogd of verlaagd worden. Daardoor heb je geen gegarandeerde opbrengst. Maar je hebt wel alle vrijheid om zelf te beslissen hoeveel en wanneer je spaart of opneemt. Je spaargeld is op elk moment vrij opneembaar.

Vergelijken en kiezen
Veel mensen hebben een spaarrekening bij de bank waar ze ook een betaalrekening hebben. Maar dit is niet verplicht. Het kan zeer zinvol zijn om de spaartarieven te vergelijken met die van andere aanbieders. Want de rentevergoedingen kunnen sterk van elkaar verschillen. Dit kan bijvoorbeeld in ons overzicht rente spaarrekeningen. Let er bij het rente spaarrekening vergelijken wel op of er geen beperkende voorwaarden aan de rekening verbonden zijn.

Direct opneembare spaarrekeningen zijn handig wanneer je:
•altijd de beschikking wilt houden over je spaargeld
•wilt sparen voor een doel op de korte termijn
•een reserve wilt opbouwen voor onverwachte uitgaven.
Of toch via internet?
De meeste spaarrekeningen bestaan ook als internetspaar- rekening. Je kunt je spaarzaken dan uitsluitend online regelen. Maar de rentevergoeding ligt vaak wel hoger dan op een gewone spaarrekening.

Bron: moneymagazine.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten