vrijdag 22 april 2011

Flitsleningen verdwijnen

Snel geld lenen met een flitskrediet is binnenkort niet meer mogelijk. Voor de zomer zal een nieuwe wet woekerrentes aan banden leggen. Ook de torenhoge rente op flitskredieten wordt verboden. Een rente die soms oploopt tot 600 procent op jaarbasis.

Voor geldverstrekkers gelden normaal gesproken zeer strenge regels wanneer het om kredietverstrekking gaat. Maar omdat flitskredieten een korte looptijd hebben, hoeft een geldverstrekker zich niet te houden aan het maximale rentetarief dat voor overig krediet geldt. Ook is er geen vergunning van toezichthouder AFM nodig en is geen waarschuwing vereist zoals ‘Pas op. Geld lenen kost geld'.

De nieuwe wet moet een eind maken aan de extreem hoge rentes. “Juist consumenten die nergens anders terecht kunnen, wenden zich tot bedrijven die deze flitsleningen verstrekken”, legt Flore Kraijeveld van de AFM uit.

De flitskredieten hebben vaak een looptijd van een paar maanden en gaan van enkele tientjes tot duizend euro. De leningen worden verstrekt door websites als voorschotje.nl, doemawat.nl en 110eurolenen.nl. In 2009 werden ongeveer 250.000 flitsleningen afgesloten.

Bron: geld.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten