dinsdag 9 november 2010

Leenrentes dalen, maar niet allemaal

Een aantal aanbieders van doorlopende kredieten heeft de rente in 2010 flink verlaagd. Consumenten kunnen bij deze organisaties tot ruim een procent goedkoper lenen, maar dit geldt lang niet voor alle aanbieders, zo blijkt uit een vergelijking van Geld.nl


De vergelijkingssites bekeek de rentes op het doorlopend krediet van oktober 2010 en vergeleek die met de rentetarieven van januari van dit jaar. Ze keek daarbij naar de leenbedragen van 10.000 en 50.000 euro.

Geldshop.nl en Freo bieden momenteel de scherpste tarieven. Geldshop.nl verlaagde de rente voor een doorlopend krediet van 10.000 euro dit jaar al met 0,7 procent en voor een leenbedrag van 50.000 euro maar liefst met 0,90 procent.

Freo verlaagde haar rente nog drastischer. Voor een doorlopend krediet van 10.000 euro vraagt de Rabobank-dochter nu 1,30 procent minder rente dan aan het begin van 2010. Voor een leenbedrag van 50.000 euro is het verschil ten opzichte van januari -1,70 procent.

Toch hebben niet alle aanbieders hun tarieven verlaagd. ING hield de rente op het doorlopend krediet, bijvoorbeeld, de eerste tien maanden van 2010 gelijk. Volgens Daan Heijbroek van ING worden zowel sterke stijgingen als dalingen van de marktrente niet direct doorvertaald naar het leentarief. “Het beleid van ING is er mede op gericht om de klanten met een variabele rente op korte termijn zekerheid over hun tarief te bieden.”

Grotere verschillen
Doordat lang niet alle aanbieders hun leenrente hebben verlaagd, zijn de verschillen tussen de hoogste en laagste leentarieven in oktober ten opzichte van januari beduidend groter geworden. Voor consumenten die op zoek zijn naar een lening loont het daardoor meer dan ooit om een goede rentevergelijking te maken. Het is daarbij wel belangrijk goed naar de voorwaarden te kijken. Zo maakt het verschil of er een standaarddekking bij overlijden is inbegrepen of niet.

Bron: mistermoney.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten