dinsdag 9 november 2010

Verbouwen om te verkopen

Het klinkt misschien een beetje gek: een woning gaan verbouwen, die je eigenlijk wilt verkopen. Een paar jaar geleden was dat ook geen goed plan. Dikke kans dat die badkamer of keuken die jij er net in hebt gezet (of laten zetten), er door de koper weer uitgesloopt werd omdat het niet zijn smaak was. Zonde!

In de huidige woningmarkt kan het wel een goede zet zijn. Eigenlijk zijn alleen starters nog geïnteresseerd in opknapwoningen. Zij hebben de tijd om aan de woning te gaan knutselen, voordat ze er gaan wonen. In de tussentijd blijven ze gewoon in hun huurwoning of bij hun ouders wonen.

Doorstromers hebben tegenwoordig vaak haast. Bijna niemand neemt nog het risico om eerst een woning te kopen, en dan pas de huidige woning te verkopen. Dus verkopen ze eerst. Als die verkoop dan (eindelijk) rond is, moet er vaak snel opgeleverd worden. Wat betekent dat ze dan opeens haast hebben met het kopen van een nieuw huis. Tijd om even twee woningen te hebben (waarvan de oude wel al verkocht is), zodat er geklust kan worden, is er niet. Dus zijn veel meer doorstromers op zoek naar een kant-en-klare woning, waar ze weinig tot niets aan hoeven te doen.

Als je er op die manier naar kijkt, kan het de investering waard zijn om alles waar iets op aan te merken is in je huis, direct aan te pakken. Misschien verdien je de kosten niet zo zeer terug in de verkoopprijs, maar wel in het sneller verkopen van de woning. Het is maar wat je belangrijker vindt.

Zo hebben we misschien toch een argument ontdekt waarom de lagere btw op verbouwingen een stimulans is voor de woningmarkt!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
Bron: hypotheek-weetjes.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten