dinsdag 9 november 2010

Providers mobiele telefonie stoppen met BKR-notering

De mobiele provider Vodafone zal vanaf 1 januari 2011 geen klanten meer registreren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat melde het bedrijf afgelopen maandag. Volgens de nieuwswebsite Nu.nl stoppen T-Mobile en KPN ook hun samenwerking met het BKR.

Klanten van mobiele telefonie providers T-Mobile, Telfort, KPN en Vodafone kunnen een BKR-registratie krijgen wanneer ze een betalingsachterstand hebben. Dit kan al gebeuren als een paar tientjes niet betaald worden. Hierdoor kan een kleine schuld al leiden tot een jarenlange BKR-notering. Een woordvoerder van Vodafone noemt dit ‘disproportioneel'. Zo lang iemand een notering heeft bij het BKR, is het erg lastig een lening of hypotheek af te sluiten.

Omdat het BKR, volgens Vodafone, geen minumumbedrag wil stellen voor notering in het schuldenregister, heeft het bedrijf besloten de samenwerking met het bureau te beƫindigen. T-Mobile, en KPN hebben eveneens besloten niet meer met het BKR samen te werken. Omdat providers Hi en Telfort ook onder KPN vallen, geldt de maatregel ook voor deze providers.

Registratie abonnement
Alle mensen met een abonnement bij een mobiele provider staan overigens nog wel altijd gewoon geregistreerd bij BKR, maar dan niet met een betalingsachterstand. Dit gebruikt het BKR om in de gaten te houden wie welk abonnement afsluit om zo te voorkomen dat mensen meer betalingsverplichtingen aangaan dan ze kunnen betalen.

Bron: mistermoney.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten