zondag 24 januari 2010

Ambtenarenlening

Informatie over geld lenen met de ambtenarenlening.
Ambtenarenleningen zijn kredieten die zich speciaal richten op ambtenaren. Er worden unieke voordelen geboden door deze leningen die voor niet-ambtenaren helaas niet kunnen gelden. Naast een (semi)ambtenaar, komt ook de partner van de ambtenaar in aanmerking voor een ambtenarenlening. De partners kunnen dus ook lenen tegen aantrekkelijkere rentetarieven.

Jaren geleden werd er een onderzoek verricht naar het betalingsmoraal van Nederlanders. Hieruit bleek dat ambtenaren niet alleen een stabielere baan hebben, maar ook dat het betalingsmoraal onder deze doelgroep bovengemiddeld is. Door deze resultaten hebben banken besloten om voordeligere leningen te verstrekken aan ambtenaren. Deze doelgroep wordt betrouwbaarder ingeschat en vormt tegelijkertijd een lager risico voor de kredietgever, maar ook voor zichzelf.

Goedkoper lenen als ambtenaar
Voor ambtenaren trekken banken en de meeste andere geldverstrekkers graag wat aantrekkelijkere voorwaarden uit de kast. Immers vormt een ambtenaar een lager risico. Hoe lager het risico, hoe lager de aangeboden rente uitkomt. Naast ambtenaren en semiambtenaren kunnen ook de partners geld lenen tegen deze speciale voorwaarden.

Wanneer een ambtenarenlening afsluiten?
Een ambtenarenkrediet sluit u af in het geval dat u een ambtenarenfunctie vervult. Het kan gaan om elk type lening (bijv. een persoonlijke lening of doorlopend krediet). Het verschil tussen de ambtenarenfinanciering en een normale financiering is voornamelijk te vinden in de aangeboden voorwaarden. Het is dus vanzelfsprekend om een ambtenarenlening af te sluiten als u een ambtenaar bent.

Wat zijn de voordelen van een ambtenarenlening?
De zekerheid die door uw werkgever geboden wordt kan betekenen dat u een lagere rente hoeft te betalen;
De rentes op ambtenarenkredieten liggen vaak lager door het gezonde betalingsmoraal van de doelgroep.

Bron: www.verstandiglenen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten