donderdag 21 januari 2010

Sociale Lening

De sociale lening kan een goed alternatief voor de vaak dure leningen van speciale aanbieders. Wie wil lenen bij een volkskredietbank moet wel aan bepaalde eisen voldoen. In dit artikel gaan wij dieper in op de voorwaarden om voor dit speciale krediet in aanmerking te komen.

Het bedrag dat je via de volkskredietbank kunt lenen varieert van minimaal 225 euro tot wel 25.000 euro. Je betaalt hiervoor een rente die niet veel verschilt met de rentes van de ‘gewone’ commerciële banken. Dat is opvallend. Het gaat immers om een risicovollere doelgroep. De volkskredietbanken kunnen echter een marktconforme rente rekenen omdat ze geen enkel winstoogmerk hebben. Deze banken hoeven dus niet aan hun klanten te verdienen en kijken ook of een lening wel verantwoord is.

Ook met BKR-codering
De sociale lening is een goed alternatief voor de vaak dure leningen van speciale aanbieders zoals Boober en Ferratum of verstrekkers van zogenaamde BKR-leningen. Bijvoorbeeld voor mensen die niet bij een ‘gewone’ bank terecht kunnen vanwege een negatieve BKR-code. Ger Jaarsma van de NVVK: “Natuurlijk verstrekken we geen lening aan iemand die diep in de schulden zit. Maar wie ooit een misstapje begaan heeft en daardoor een achterstandscodering van het BKR heeft gekregen, kan vaak wel bij de volkskredietbank terecht”.

Sociale lening voorwaarden
Een sociale lening wordt verstrekt aan mensen met een inkomen tot maximaal 130 procent van het wettelijke minimumloon. Dit betekent dat je bruto salaris niet hoger mag zijn dan 1.735,50* per maand. Dit bedrag is exclusief het vakantiegeld.
*Bedrag 2008

Heb je een hoger inkomen, dan kun je in aanmerking komen voor een sociale lening als je aan één van de volgende voorwaarden voldoet:
Je hebt een achterstandsmelding (codering) bij het BKR;
Je hebt problematische schulden;
Je kunt geen lening afsluiten omdat je geen extra zekerheden (borgstelling) hebt;
Je kunt door je leeftijd geen krediet afsluiten;
Je hebt een tijdelijke verblijfsvergunning
Waar aanvragen?
Via de website van SBN kun je nagaan of jouw gemeente is aangesloten bij de Sociale Banken Nederland (SBN). Is dit niet het geval? Informeer dan bij je eigen gemeente waar de dichtstbijzijnde volkskredietbank gevestigd is.

Bron: www.mistermoney.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten