donderdag 14 januari 2010

Geld lenen voor je bruiloft

Trouwen is iets dat je als het goed is maar eens in je leven doet. Het is daarom niet gek om flink uit te pakken en een lening af te sluiten om je bruiloft tot een spektakel te maken.

Een bruiloft kan aardig wat geld kosten. De meeste mensen geven voor hun trouwerij een bedrag uit waarmee ze ook een nieuwe gezinsauto zouden kunnen kopen. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, want trouwen doe je als het goed is maar 1 keer in je leven. Dat is gelijk ook de reden waarom het afsluiten van een lening voor een bruiloft helemaal geen slecht idee is. De lening stelt je in staat om de bruiloft van je dromen te hebben en in de jaren daarna los je het geleende geld rustig af. En met aflossen ben je waarschijnlijk sneller klaar dan je denkt als je als kadotip het welbekende envelopje hebt en het geld dat je kado hebt gekregen gebruikt om een deel van de lening af te betalen. Hoewel dit natuurlijk niet verplicht is, is het een goed idee om te doen.

Zoals gezegd is een bruiloft, zeker als jullie veel gasten hebben, een kostbare zaak. Naar alle waarschijnlijkheid zul je voor een bruiloft waarbij je flink uitpakt een bedrag van rond de 20 a 30.000 euro moeten lenen. Maar als jij en je partner tweeverdieners zijn en dus een dubbel inkomen hebben moet het geen probleem zijn om voor jullie bruiloft een lening aan te vragen, deze te krijgen en af te lossen. Bij het aanvragen van een lening staat natuurlijk altijd voorop dat je in staat bent de lening weer terug te betalen. Geld lenen kost immers geld, je betaald meer terug dan je leent omdat je natuurlijk rente betaald.


Gaan jullie na je trouwen samenwonen in een koophuis dan is het misschien zelfs mogelijk om met de hypotheek van jullie koophuis jullie bruiloft te financieren. Dit zou betekenen dat jullie in overleg met de hypotheekverstrekker een hogere hypotheek kunnen krijgen en het overschot kunnen gebruiken voor jullie bruiloft.

Wanneer je een groot budget hebt voor je bruiloft ben je in staat om alle zaken te regelen die je trouwdag tot een spetterend succes zullen maken. Het stelt je in staat om een mooie trouwauto te huren, een band te laten spelen in de zaal die je gehuurd hebt, terwijl de ingehuurde catering je gasten bedient. Kortom met een lening voor je bruiloft komen alle dingen die jullie trouwdag tot een succes maken gewoon binnen handbereik.

Wees bij het aanvragen van een lening geen dief van je eigen portomonee. Niet elke bank heeft de goedkoopste lening omdat ze zeggen dat ze de goedkoopste zijn. En het is aan te raden verder te kijken dan je eigen bank die je gewend bent want ook onder financierders zijn prijsvechters die met een scherpe rente stukken goedkoper zijn dan de reguliere banken. En tja, waarom zou je meer betalen dan nodig?

Bron: www.geld-en-leningen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten