vrijdag 15 januari 2010

Vakantiehuis financieren

U wilt een huis kopen in het buitenland maar kunt u daarvoor dan ook een hypotheek krijgen? Hoe financieert u die droom? Het krijgen van een hypotheek voor een huis in het buitenland is in Nederland niet makkelijk. Banken doen altijd moeilijk als ze de risico's van een financiering niet goed kunnen peilen. Dus een buitenland hypotheek zal er niet snel aan zitten. Gelukkig zijn de verwachtingen voor de toekomst beter aangezien de Europese Unie gezamenlijke regels gaat opstellen op financiele regelgeving, zodat u voor het buitenland makkelijker ene hypotheek kunt krijgen.

Er zijn nu al banken die een hypotheek aanvaarden voor duitsland en belgie en soms ook frankrijk. Van Lanschot biedt bijvoorbeeld hypotheken voor Frankrijk en Spanje maar u moet redelijk goed in de slappe was zitten om daar een hypotheek te krijgen.

Het is makkelijker bij de ING bank die soms hypotheken accepteert voor Frankrijk en Spanje.

Alternatief hypotheek buitenland

U kunt natuurlijk lang zoeken naar een aanbieder voor een hypotheek in het buitenland, maar stel u bezit nu al een eigen woning dan kunt u het huis in het buitenland ook aankopen dmv het gebruik van de overwaarde van uw huis; u vraagt gewoon eentweede hypotheek aan op de overwaarde van uw huis en koopt met het geld een huis in het buitenland.

Buitenlandse Bank en een hypotheek

Een hypotheek afsluiten bij een buitenlandse bank is ook mogelijk maar hier heeft u weer andere moeilijkheden. De looptijd is doorgaans bijvoorbeeld korter dus u zult met een relatief hoge maandlast komen zitten en met een relatief hoge eigen inbreng moeten komen. De contracten moete door een tolk vertaald worden, en er zijn vaak leeftijdbeperkingen die per land weer verschillen. Dus als de prijs van het huis laag is is hte misschien een beter idee een tweede hypotheek te nemen op uw huidige woning.

Tweede huis en de belastingdienst

Verdient u in nederland uw hoodinkomen maar verblijft u permanent in uw tweede huis in het buitenland dan kunt u de hypotheeklasten aftrekken - is dat echter niet zo dan moet u de hypotheeklasten zelf betalen. Wilt u uw tweede huis in het buitenland aan derden verhuren dan hoeft u over die verhuurinkomsten geen belasting te betalen mits het huis minder dan 70% van het jaar verhuurd wordt. Dat kan dus een aantrekkelijke extra bron van inkomsten worden.

Bron: hypotheek.planeet.biz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten