vrijdag 15 januari 2010

Geld lenen voor een tweede huis

Wanneer u een tweede huis wilt kopen dan kunt u een extra hypotheek afsluiten. Een extra hypotheek kan bij veel verschillende kredietverstrekkers worden afgesloten. Deze verschillende kredietverstrekkers hanteren allemaal een andere hypotheekrente. Aangezien het moeilijk is om al deze informatie zelf te vergaren is het handig en makkelijker om een afspraak te maken met een hypotheekadviseur.


Tweede huis kopen

Het grote verschil met de eerste hypotheek lening is dat de rente van een tweede huis niet aftrekbaar is van de belasting. Een lening afsluiten voor een tweede huis is moeilijk als je een beperkt eigen vermogen hebt. Een lening voor een tweede huis geeft de kredietverstrekker pas als de aanvrager van een tweede hypotheek over wat spaargeld beschikt.

Tweede huis buitenland

Een tweede huis in het buitenland brengt weer andere fiscale voor en nadelen met zich mee. Een tweede huis kopen in Frankrijk of een tweede huis in Spanje hebben andere regelingen dan de regelingen die in Nederland gehanteerd worden. Een tweede huis kopen in Duitsland of België is over het algemeen voordelig dan een tweede huis in Nederland.

Wilt u precies weten wat de verschillen zijn van het kopen van een tweede woning in het buitenland, dan raden wij u aan een afspraak te maken met een financieel adviseur. Samen met een financieel adviseur stelt u een financieel plan op waarin een financieel advies staat over de financiering van het tweede huis.


Voor en nadelen van een Tweede Huis

Het kopen van een tweede huis biedt voordelen en nadelen. Het grote nadeel is dat de hypotheekrente niet van de belasting kan worden afgetrokken. Hierdoor is de financiering van het tweede huis relatief duurder dan de financiering van het eerste huis.

Het grote voordeel van het kopen van een tweede woning is de huur die kan worden verkregen. Als u reeds een huis in het bezit heeft, kunt u er een tweede woning bij kopen. In deze woning kunt u huurders plaatsen, die zorgen voor de financiering en onderhoud van de woning.

We zetten de voordelen en nadelen van het kopen van een 2de woning nog even kort voor u op een rij:


Tweede huis voordelen

Het voordeel van een tweede huis is dat de maandelijkse kosten van de lening positief afwegen tegen de opbrengsten uit de huur van het tweede huis: er wordt winst gemaakt.


Tweede huis nadelen

Nadeel van een tweede huis is dat er sprake is van een tweede hypotheek, waarbij de tweede hypotheek niet aftrekbaar is van de belasting.



Bron: www.lening-afsluiten.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten