donderdag 21 januari 2010

CreditCard aanvragen

Veel mensen hebben tegenwoordig een creditcard. De krediet kaarten zijn erg makkelijk om aankopen mee te doen via internet of gewoon bij een winkel. Een creditcard is een betaalmiddel, maar bij aanschaf van een creditcard neem je tevens een krediet faciliteit. Er wordt immers eerst betaald met de kaart en dit bedrag wordt later ineens of periodiek van je rekening afgeschreven.

Niet iedereen kan zomaar een creditcard aanvragen. Creditcard verstrekkers willen graag zekerheid hebben dat er iedere maand een bepaald bedrag op de bankrekening wordt gestort. Dit is veelal in de vorm van inkomen. Banken hebben verschillende minima bij verschillende krediet maxima.

Een creditcard is in de meeste gevallen niet gratis. Je moet ieder jaar een bijdrage (lidmaatschapskosten) betalen. Voor een creditcard met een bestedingsruimte tussen €1500 en €3500 per maand moet je rekenen op lidmaatschapkosten variërend tussen de €20 en €45 euro.

Heeft de creditcard een vele hogere bestedingsruimte (tot €12.500) dan kan er een jaarlijkse bijdrage tussen de €55 en de €100,- euro worden gevraagd. Voor studenten zijn er speciale creditcards met aangepaste ruimte en bijdrage. Behalve de jaarlijkse kosten lopen ook de rentetarieven sterk uiteen. In veel gevallen hoef je geen rente te betalen als je binnen een maand aflost. Als je in termijnen betaalt kan de rente oplopen tot 16%.

Bron: www.mistermoney.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten