donderdag 21 januari 2010

Stamrecht BV en Lenen

Waarom een stamrecht BV?

U kunt drie dingen doen met een gouden handdruk:

1. Laten uitbetalen. Hopla, 52 % naar de fiscus. Dat is een optie.

2. In een lijfrentepolis storten. Vijf procent van uw kapitaal wordt direct afgeroomd als kosten. Jaarlijks bedragen de kosten van de polis ook nog eens 1 tot 3 procent. Gelegaliseerde diefstal noemen wij dat.

3. Storten in een stamrecht-BV en tezijndertijd aan u laten uitkeren tegen gunstige belastingtarieven. Optimale flexibiliteit. Ook bij overlijden blijft het geld in de familie. Kosten zijn te overzien en door u te beinvloeden. Spelen met de BV. Het volle bedrag gebruiken voor uw onderneming.



Wanneer is een stamrecht BV een interessante oplossing voor uw gouden handdruk?

1. Indien u alleen maar wilt beleggen: vanaf ongeveer € 30.000,- is het voordeliger, mits de kosten laag gehouden kunnen worden, zoals bij ons.

2. Indien u een onderneming wilt starten: altijd.



Wanneer niet?

Als u een zekere piet bent, of niet tegen blauwe enveloppen kunt.


Voordelen van een stamrecht BV

Als u een ontslagvergoeding krijgt van bijvoorbeeld € 100.000,- en u kiest ervoor om in een keer af te rekenen met de fiscus, dan houdt u slechts € 48.000,- over van de vergoeding. Kiest u echter voor het oprichten van een stamrecht BV en u keert in bijvoorbeeld 5 jaren de vergoeding uit, dan houdt u ongeveer €70.000,- tot € 75.000,- over. Dit voordeel komt voort uit het jaarlijks benutten van heffingskortingen en de lagere belastingschijven. Een bijkomend voordeel van een stamrecht BV is dat u zelf het geld beheert. U kunt het naar uw eigen inzicht beleggen, zonder eerst kosten af te moeten dragen aan een verzekeringsmaatschappij. Ook kunt u het geld lenen van uw BV, zowel voor de de eigen woning (rente aftrekbaar!) als voor consumptieve doeleinden.

Eisen aan een stamrecht BV

Er zijn geen specifieke fiscale voorwaarden aan het onderbrengen van een stamrecht in een eigen BV. Er zijn ook geen specifieke beleggingseisen. Voordeel is dat het geld gebruikt kan worden voor (het opstarten van) een eigen bedrijf. Het stamrecht wordt bedongen bij een pas opgerichte eigen BV die (al dan niet) een onderneming drijft. Zo beschikt het bedrijf over liquiditeiten.

Wat kunt u allemaal met een stamrecht BV doen?

Het bedrag in de stamrecht BV kunt u beleggen of investeren met het doel om rendement te maken. U kunt de stamrecht BV gebruiken voor uw onderneming en de afkoopsom investeren in de ondernemingsactiviteiten. Dit is echter niet verplicht. De meest gebruikte toepassing van een stamrecht BV is om het vermogen te beleggen. Men kan beleggen in de “reguliere” beleggingen, zoals obligaties, aandelen, etc., maar ook in onroerend goed of deelnemingen in ondernemingen. Daarnaast kunt u ook een lening verstrekken aan uzelf, als directeur van de BV.

Onze vermogensbeheerder kan u een beleggingsproduct aanbieden met een rendement van 5tot 10 % tijdens "normale" beursontwikkelingen en waarbij de waarde ook bij beurs-crashes overeind blijft. Kijk bij Veilig Beleggen.

Bron: www.stamrechtbv.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten