vrijdag 15 januari 2010

Geld lenen en zwarte lijst

In bepaalde gevallen kan u nog een krediet aangaan. De meeste banken zullen u echter weigeren indien u geregistreerd staat.
Indien u op de zwarte lijst genoteerd staat voor schulden maar u heeft eigendom dan kan u vaak nog geholpen worden. Een hypothecaire lening is dan de oplossing.

De wet is duidelijk over schuldbemiddeling. Geen enkele bank of kredietinstelling mag een persoonlijke lening toestaan aan iemand die een leefloon ontvangt. Het is zelfs mogelijk dat u geen schulden meer hebt en toch nog op de zwarte lijst staat. Vaak duurt het nog een jaar voordat men u daarvan wil schrappen.

Natuurlijk kan een hypothecair krediet voor meer gebruikt worden dan de aankoop van een woning. U neemt enkel een (tweede) hypotheek op uw woning als onderpand voor het bekomen van een lening voor de overname van schulden.

In de Centrale voor Kredieten van de Nationale Bank van België staan inlichtingen over verstrekte consumentenkredieten en hypothecaire leningen. De Centrale voor kredieten aan particulieren is een instrument in de strijd tegen overmatige schulden.

Vroeger werd ook een zwarte lijst bijgehouden door de Beroepsvereniging van het krediet. Sinds 1 september 2004 werd het Bestand met wanbetalingen overgedragen aan de Nationale Bank van België. Deze gegevens staan nu genoteerd in het Bestand van de niet-gereglementeerde registraties.


Kredietkaart met zwarte lijst notering
U zoekt een kredietkaart maar staat op de zwarte lijst? U komt niet in aanmerking voor een kredietkaart bij uw bank? U heeft een klein of geen vast inkomen maar wil toch genieten van de voordelen van een kredietkaart? Dan is een voorafbetaalde kredietkaart of prepaid credit card een oplossing. Zelfs voor mensen die op de zwarte lijst staan is een prepaid creditcard gemakkelijk verkrijgbaar. Controle bij de Nationale Bank van België of opvragen van uw financiële gegevens zijn niet nodig.

Bron: http://leningen-en-kredieten.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten