dinsdag 12 januari 2010

Geld lenen tegen de laagste rente

Kijk naar de advertenties op het internet die u toeschreeuwen dat ze allemaal stuk voor stuk de goedkoopste lening of krediet verstrekken. U bent wijzer en weet dat er heel wat verborgen kosten kunnen zijn die de aanbieder ‘vergeet’ te vertellen. Daar kunnen de klanten van een bank uit Friesland over meepraten.

Wat zijn de tips om de laagste rente te vinden voor een krediet?

In het oerwoud van de financiële wereld zal u hoe dan ook enige tijd moeten spenderen aan het vinden van de juiste kredietverstrekker. Ja, vervelend, maar het kan niet anders. Uiteraard een adviseur zal u een eind op weg helpen, maar of dit de weg is die niet alleen voor de adviseur profijtelijk is maar ook voor u, dat is nog maar de grote vraag.

Bereid u goed voor.

De felle concurrentiestrijd om u als klant binnen te krijgen heeft er voor gezorgd dat u als potentiële lener overstelpt wordt door allerlei kleurrijke aanbieden, de één nog mooier dan de ander.Laat u niet gek maken! Gezond verstand gebruiken zal u de beste bescherming bieden tegen al te rooskleurige advertenties.

Goudmijn

Internet is een goudmijn om al die informatie te verzamelen. Onnodig te zeggen: ga niet met de eerste de beste in zee. Ga alle aanbiedingen af en zet deze op een rijtje. Alleen afgaan op de laagste rente zonder de kleine regeltjes te lezen is geheid dé manier om veel te veel geld aan uw lening kwijt te zijn. Daar kunnen klanten van de DSB over meepraten. Ik ga ervan uit dat men bij deze Friese bank nu alles wel onder weer in de minne heeft geschikt en weer een betrouwbare bank is, maar juist dit geval geeft aan waar u zoal bij de kleine lettertjes op moet letten.

Moet u een extra verzekering bij de bank afsluiten om die ‘goedkope’ lening te verkrijgen? Indien dat het geval blijkt te zijn zal men dus dat bij de kosten van het krediet moeten optellen.

Verborgen kosten maken de lening duur

Wat zijn die andere verborgen kosten? Niet alleen het lezen op zich van de advertenties geven u een idee wat de kosten zijn, maar vooral wanneer er een sterretje wordt gebruikt bij woorden als ‘goedkoopste’ of ‘laagste rente’. De recente problemen van leners die een veel te dure lening daardoor hadden afgesloten vanwege de bijkomende kosten om het zo maar te noemen, maakt wel duidelijk dat een gezond wantrouwen altijd het beste is.

Hoe krijgt u de beste deal van de bank?

De financiële instelling zal als allereerste willen weten of u een vast inkomen hebt, een maandelijks salaris dat u in staat stelt ook de lening op een bepaald moment weer af te lossen. Mocht u dat niet hebben dan zal het voor u al aanmerkelijk duurder worden. Een onderpand zal een goede tweede keuze zijn waar de bank naar kijkt: een eigen huis of aandelen, obligaties, noem maar op wat redelijk snel liquide kan worden gemaakt (= in geld kan worden omgezet). Mocht u geen (vast) salaris hebben en ook niet iets als een eigen huis kunnen aanbieden dan ben ik bang dat u die laagste rente wel op uw buik kunt schrijven.

Bron: www.ireus.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten