vrijdag 8 januari 2010

Persoonlijke lening | SNS Bank

De Persoonlijke Lening (PL) is één van de vormen van Consumptief Krediet (CK) die SNS Regio Bank verstrekt. De PL is bijzonder geschikt voor aanschaf van consumptieartikelen als auto, video, koelkast en dergelijke. De looptijd van de lening is hier ook op gebaseerd.
De persoonlijke lening (PL) is een lening waarbij de hoofdsom met rente in gelijke maandelijkse bedragen wordt terugbetaald.

Productkenmerken:

Het minimum bedrag is € 1.000.
Het maximum bedrag € 50.000.
De minimum looptijd is 6 maanden.
De maximum-looptijd is 120 maanden.
De einddatum moet liggen voor het bereiken van 70e verjaardag van de eerste schuldenaar.
De rente is vast, gedurende gehele looptijd.
SNS Regio Bank vraagt bij deze kredieten geen zekerheid. Deze kredietvorm is het meest geschikt voor een éénmalige uitgave voor de aanschaf van een goed (bijvoorbeeld auto, wasmachine, caravan).

Voorwaarden
SNS Regio Bank verstrekt een Persoonlijke Lening (PL) onder de volgende voorwaarden:

De kredietnemer moet meerderjarig (18 jaar en ouder) zijn.
De kredietnemer moet in Nederland woonachtig zijn.
De kredietnemer moet over een vast inkomen beschikken.
Het krediet moet zijn afgelost voordat de eerste schuldenaar, degene op wiens inkomen de lening is gebaseerd, zijn 70e verjaardag bereikt.
Maandelijkse rente en aflossing worden door de bank geïncasseerd vanaf een privé-/betaalrekening.
Het overlijdensrisico van de eerste schuldenaar is tot € 25.000 verzekerd. Komt deze tijdens de looptijd te overlijden dan wordt de restantschuld kwijtgescholden mits er geen betalingsachterstand bestaat. Deze faciliteit kost de klant niets extra.
Er zijn leeftijdsgrenzen per product vastgesteld. Voor ongehuwde, thuiswonende jongeren zal in het algemeen gevraagd worden om een borgstelling van bijvoorbeeld de ouders. Bovendien zal er nauwelijks kunnen worden afgeweken van de inkomensgrenzen zoals deze zijn vastgesteld.
De aanvrager mag in de periode tot 5 jaar voorafgaand aan de aanvraag niet failliet zijn verklaard.
Vast inkomen
Onder vast inkomen verstaan we een vaste bron van inkomen, bij voorkeur uit een vast dienstverband. Aard en duur van het dienstverband en daarmee dan de duurzaamheid van het inkomen zijn van groot belang: zij moeten een aanvaardbare basis vormen voor de correcte aflossing gedurende de gehele looptijd.

Uitbetaling
Na acceptatie van de aanvraag door SNS Regio Bank wordt een Overeenkomst van Geldlening opgemaakt die door de klant moet worden ondertekend. Tevens moet de klant zich akkoord verklaren met de maandelijkse incasso van het verschuldigde maandelijkse bedrag aan rente en aflossing.

Is er een af te lossen lening door de klant opgegeven dan wordt deze door de bank afgelost.
SNS Regio Bank boekt het bedrag van de Persoonlijke lening kosteloos telefonisch over naar de rekening van de begunstigde zodra alle benodigde stukken door SNS Regio Bank zijn goedgekeurd.

Maandelijkse Termijnen
Rente en aflossing over Persoonlijke Leningen worden in maandelijkse gelijkblijvende termijnen betaald. De maandtermijnen blijven dus gedurende de gehele looptijd gelijk maar de verhouding tussen het rentedeel en het aflossingsdeel wijzigt iedere keer. In de beginperiode is het rentedeel groot en het aflossingsdeel klein omdat de rente over een relatief hoog bedrag moet worden berekend. Naarmate er meer is afgelost en de rente over een lager bedrag wordt berekend wordt het rentedeel kleiner. Het aflossingsdeel zal hierdoor groter worden, immers het maandelijks te betalen bedrag blijft gelijk.

Bij een Doorlopend Krediet blijft de maandtermijn, de aflossing ook ongewijzigd, behalve bij een Doorlopend Krediet met een variabele aflossing. De te betalen rente wordt elke maand in rekening gebracht op basis van het opgenomen krediet en het dan geldende rentepercentage.

Aflossingen
Aflossing vindt maandelijks plaats via een automatische incasso. Bij ondertekening van de schuldbekentenis van de lening machtigt de klant SNS Regio Bank tot automatisch incasso.

Extra of algehele aflossingen kan de klant als volgt doen:

Op het rekeningnummer *81.51.00.027, een tussenrekening van SNS Regio Bank, met de omschrijving extra/algehele aflossing PL-nr. xxxx.
Contante storting bij de SNS Regio Bank intermediair ten gunste van rekeningnummer 81.51.00.027 onder vermelding van Aflossing+ leningnummer.
Bijzonderheden:

Na extra aflossing wordt looptijd lening verkort.
Geen extra kosten bij extra aflossingen.
Geen extra kosten bij vervroegde algehele aflossing.
Jaaropgave totaal-betaling rente en aflossing en restant-schuld.
Extra aflossingen
Extra aflossingen op Persoonlijke Lening (PL) zijn altijd toegestaan. SNS Regio Bank berekent hiervoor geen boeterente. Door extra aflossingen wordt de looptijd van het krediet verkort en betaalt de klant uiteindelijk minder rente

Tarieven
Voor de geldende tarieven dient u steeds de laatste folder Tarieven Lenen te raadplegen of deze te zoeken in Progress.

Bron: www.dkvm.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten