zondag 24 januari 2010

CreditCards

Naast het feit dat een creditcard een wettig betaalmiddel is, is het tevens een vorm van krediet. Met een creditcard kunt u op diverse lokaties betalen en veelal ook contant geld opnemen uit een pinautomaat.

Het opgenomen bedrag wordt dan maandelijks in één keer van uw betaalrekening afgeschreven. U betaald over het opgenomen bedrag géén rente, echter met iedere transactie worden er kosten in rekening gebracht. In vele gevallen is terugbetaling in termijnen ook mogelijk. In dit geval wordt er wel rente in rekening gebracht! Vanaf het moment dat u met de creditcard betaald of contant geld pint tot het moment dit bedrag van uw betaalrekening wordt afgeschreven geniet u dus een krediet!

Een creditcard biedt extra financiële ruimte en biedt de mogelijkheid om naast "rood staan", een doorlopend krediet of een persoonlijke lening over extra krediet te beschikken.

Het aanvragen van een creditcard is over het algemeen snel gebeurd, veel sneller bijv. dan het afsluiten van een persoonlijke lening (PL), hierdoor kunt u relatief snel over uw extra krediet beschikken. Uw kaart wordt gekoppeld aan uw betaalrekening en veelal wordt een minimaal inkomen gewenst van rond de € 1.000,-. Tevens vindt toetsing en registratie plaats bij het BKR.


Voordelen:

- Naast betalen bij de vele betaalpunten, kunt u vaak ook contant geld pinnen.
- Biedt tijdelijk extra krediet.
- In termijnen terugbetalen/aflossen.
- Gemakkelijk in gebruik.


Nadelen:

- Relatief duur.
- Voorzichtigheid in gebruik geboden.
- Slecht overzicht.
- Uw betalingen/pintransacties zijn moeilijk bij te houden.
- Als gevolg van het gebruiksgemak bestaat het risico dat de uitgaven uit de hand lopen.


Handig betaalmiddel!
Een creditcard is, indien u er verstandig mee omgaat, een uitermate handig betaalmiddel. U kunt in Nederland op méér dan 800.000 betaalpunten met uw creditcard betalen. Wereldwijd zelfs op tientallen miljoenen betaalpunten. Een creditcard biedt u betaalgemak en een extra krediet voor wat meer financiële ruimte.

Bron: www.hkic.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten