donderdag 21 januari 2010

Verzekering afsluiten bij geld lenen

Bij het verstrekken van leningen bieden geldverstrekkers ook vaak verzekeringen aan. Deze zijn bijvoorbeeld bedoeld om het overlijdensrisico van de schuldenaren af te dekken.

Tegenwoordig zijn geldverstrekkers eerlijker in hun advies. In het verleden was hun enige doel om een zo hoog mogelijke krediet aan te smeren. Ook werden er dure verzekeringen aan gekoppeld om er nog meer aan te verdienen. De lening werd verhoogd om ook de koopsom te bekostigen om de premie voor de verzekering in één keer te betalen. De laatste jaren zijn deze woekerpraktijken minder aan de orde.

Lage rente
Particulieren worden aangetrokken door een lage rente te vragen voor de leningen. Ze benadrukken in commercials dat ze veel goedkoper zijn dan de grootbanken, maar vaak zit er een addertje onder het gras. Er wordt mogelijk van u verwacht dat u aanvullende verzekeringen afsluit, zoals een arbeidsongeschiktheidsdekking of een overlijdensrisicoverzekering. Door de verdiensten op deze polissen weten ze de lage rente te compenseren.

Verzekeringen los afsluiten
In de meeste gevallen kunt u eventuele aanvullende verzekeringen beter los van de lening afsluiten. Op deze manier kunt u veel geld besparen door een goedkope verzekeraar te zoeken voor deze verzekering. Op het internet kunt u via vergelijkingssites als Independer.nl en Verzekeringssite de premies van tientallen verzekeraars met elkaar vergelijken.

Bron: financieel.infoyo.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten