zondag 24 januari 2010

Wat te doen bij schulden

Mocht u onverhoopt in de situatie geraken dat u uw schulden systematisch niet meer kunt aflossen en u hierdoor in de financiële problemen dreigt te komen dan wordt het de hoogste tijd om actie te ondernemen.

Neem zo snel mogelijk contact op met uw gemeente. Deze zal u doorverwijzen naar een schuldhulpinstantie zoals de Gemeentelijke Kredietbank (GKB), een schuldhulpverleningsdienst of de afdeling Sociale Zaken. Deze instantie zal u verder helpen en begeleiden bij het aflossen van uw schulden.

De hulpverlenende instantie zal op haar beurt met de schuldeisers (tegenpartij) om tafel gaan zitten om tot een overeenkomst te komen waar beide partijen mee instemmen. Hierbij zijn er twee mogelijkheden:

Schuldbemiddeling
Schuldsanering

Er zal dus getracht worden een schuldbemiddelingsovereenkomst te sluiten of een akkoord te bereiken inzake een schuldsaneringsregeling.

Mocht er met de schuldeisers geen akkoord bereikt worden dan kunt u zich beroepen op de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen). Uw schuldhulpverlener zal uit uw naam hier een aanvraag voor doen bij de rechtbank in uw woonplaats of gemeente.
De rechter zal dan bepalen of u in aanmerking komt voor de WSNP. Mocht dit het geval zijn dan is de looptijd hiervan doorgaans 3 jaar en bent u hierna geheel schuldvrij.

Voor uitgebreide informatie inzake wat te doen bij schulden kunt u kijken op de volgende website: www.Schulden.nl

Meer info over de gerechtelijke incassoprocedure vindt u hier: De incassoprocedure

Bron: www.hkic.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten