zondag 24 januari 2010

Overbruggingskrediet

Informatie over geld lenen met het overbruggingskrediet.
Gemakkelijk verhuizen met het overbruggingskrediet
Het overbruggingskrediet lost uw probleem op als u een nieuwe woning hebt gekocht maar uw oude huis nog niet verkocht hebt. Mocht u de overwaarde van uw oude woning willen benutten voor het financieren van de nieuwe woning dan hebt u een probleem. Op dat moment kunt u een lening afsluiten waarmee u uw nieuwe woning tijdelijk financiert. U kunt de gebruikte lening simpel afbetalen zodra uw oude woning verkocht is en de overwaarde vrijkomt.

Om in aanmerking te komen voor een overbruggingslening, dient er sprake te zijn van overwaarde op uw oude woning. Is uw oude woning inmiddels verkocht maar nog niet bij de notaris gepasseerd, dan wordt de hoogte van het overbruggingskrediet vaak als volgt berekend:


Verkoopwaarde – hypotheekschuld = overbruggingskrediet.
Is de woning nog niet verkocht? Dan gaan de meeste financiers uit van de executiewaarde van uw huidige woning minus de hypotheekschuld.
De hoogte van het overbruggingskrediet
De overwaarde op uw woning heeft invloed op de hoogte van het overbruggingskrediet. U zou de hele overwaarde kunnen benutten voor het overbruggingskrediet, maar u zou ook kunnen besluiten om de overwaarde slechts voor een deel van de lening te gebruiken en het overgebleven gedeelte zelf te betalen.

Wanneer een overbruggingskrediet afsluiten?
Wilt u een nieuw huis kopen, maar u hebt het geld nog niet omdat uw huidige woning nog steeds niet verkocht is? Dit probleem is gemakkelijk op te lossen gebruik te maken van een overbruggingskrediet lening. Zo hebt u sneller geld in handen en het krediet wordt afbetaald bij de verkoop van uw oude woning.

Wat zijn de voordelen van een overbruggingskrediet?
Door een overbruggingskrediet af te sluiten kunt u tijdelijk de lasten van beide woningen dragen;
U bent niet afhankelijk van de verkoop van uw oude woning om uw nieuwe woning te financieren;
Het overbruggingskrediet kent een fiscaal aftrekbare rente.

Bron: www.verstandiglenen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten