dinsdag 26 januari 2010

Oversluiten Lening

Tegenwoordig is het bijna een trend voor huishoudens om meerdere leningen hebben, dit blijkt uit de laatste statistieken van het AFM. Na het afsluiten van de eerste lening, krijgt men vaak goedkope aanbiendingen om hier boven op nog een extra bedrag te lenen.

Op het moment dat u meerdere leningen heeft lopen bij verschillende kredietverstrekkers, betaald u meedere rente percentages wat enkel negatief kan uitpakken voor uw eigen portomonee. In deze gevallen is het voordeliger om bestaande leningen ''over te sluiten''. Het voordeel van leningen over te sluiten is dat bij een hoger leen bedrag vaak een lagere rente percentage toegewezen krijgt, tevens ontvangt u één gemakkelijk overzicht van hoeveel u nog dient af te lossen.

Echter zitten er wel een paar addertjes onder het gras, er is namelijk spraken van een boete bij vergroegd aflossen van bestaande aflossingen. Maar deze kosten worden weer dubbel en dwars terug verdiend met het rente voordeel. Daarnaast kunt u met het verlaagde rente percentage bij uw nieuwe kredietverstrekker een extra bedrag lenen indien gewenst.

Oversluit tip: Verleng de lening looptijd

In plaats van leningen te laten oversluiten kunt u ook de huidige lening looptijd laten verlengen, ook al blijft het rente percentage gelijk uw maand bedrag wordt automatisch lager waardoor u geld overhoudt. Weliswaar moet het totale leen bedrag terug betaald worden, enkel duurd dit langer voordat het totale bedrag terug betaald is. Hier is sprake van een ''optisch'' voordeel.

Echter kan de verlening van de looptijd zinvol zijn, aangezien het voor sommige huishoudens het niet meer mogelijk is om het maandbedrag op te brengen. Een belangrijk voordeel van een lening oversluiten dat het kan leiden tot een gegarandeerd lager maandbedrag.

Bron: www.voorhetlenen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten