zondag 24 januari 2010

Geld lenen tegen de laagste maandlasten

Geld lenen met het rente krediet
In tijden van een te laag inkomen, door studie of welk denkbare reden ook, weet ik geen betere oplossing dan een rente krediet.

Een doorlopend krediet zou ook een mogelijkheid zijn, maar hier liggen de maandlasten hoger dan bij een rentekrediet en als je een te laag inkomen hebt, lijkt het me veilig te stellen dat je wilt lenen met zo laag mogelijke maandlasten.

Het rente krediet werkt namelijk met een aflossingsvrije periode die doorgaans 5 jaar duurt. In die 5 jaar hoef je niets af te lossen op je rentekrediet, maar moet je je wel aan de kredietlimiet houden.

Wanneer de kredietlimiet opraakt, kan er niet meer geld worden opgenomen en moet je eerst aflossen voordat je weer wat mag opnemen. Aflossen kan helemaal naar eigen wens en is boetevrij, zoals op elk doorlopende krediet.

Voordelen van geld lenen met het rente krediet
- Geld lenen tegen de laagste maandlasten
- Aflossingsvrije periode van 5 jaar, kan ook vaak verlengd worden na afloop
- Vrijheid in opnemen en aflossen krediet

Nadelen van geld lenen met het rente krediet
- Lenen door een rente krediet te gebruiken staat garant voor de laagste maandlasten, maar reden daarvoor is dat er niet wordt afgelost. Er is dus geen sprake van schuldafbouw. Wanneer dit wel gewenst is, is een doorlopend krediet beter dan een rentekrediet.

Bron: www.verstandiglenen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten