donderdag 14 januari 2010

Snel geld lenen met onderpand

Wanneer je snel geld nodig hebt dan is lenen met een onderpand een van de snelste manieren om aan een lening te komen.

De gedachte achter lenen met een onderpand is eigenlijk heel simpel. Banken en financierders die leningen verstrekken willen dat doen met zo veel mogelijk zekerheid dat zij het geld dat zij uitlenen terug krijgen en met rente. Daarom hebben zij het liefst klanten met een vaste baan, een regelmatig inkomen en een goed kredietverleden.
Maar niet iedereen heeft een vaste baan en een regelmatig inkomen. En als je geld wilt lenen omdat je overige schulden de pan uit rijzen en je deze met de nieuwe lening wilt afbetalen dan is dat voor veel banken geen basis waarop zij een lening willen verstrekken omdat zij het een te groot risico achten dat de lening niet kan worden terugbetaald.
Wanneer je dus vanwege je kredietverleden eigenlijk een risico voor de banken vormt kun je met een onderpand de banken en de financierders meer zekerheid bieden waardoor ze toch bereid zijn jou een lening aan te bieden. Immers, mocht het zo zijn dat je niet in staat bent de lening terug te betalen dan kunnen zij door het onderpand te verkopen het geleende bedrag terugkrijgen en daar alsnog winst op maken.

Het leenbedrag dat op basis van een onderpand word geleend wordt meestal ook direct ter plaatse en meestal contant uitbetaald. Wanneer je dus snel contant geld nodig hebt en je kunt iets als onderpand aanbieden dan is het meestal geen probleem om dezelfde dag nog dat geld in handen te hebben.


Wanneer je geld wilt lenen en daarbij een onderpand beschikbaar wilt stellen kun je aan verschillende soorten onderpanden denken.

Goud en sieraden – Een van de door particulieren meest gebruikte onderpanden om een lening mee aan te vragen zijn gouden sieraden en sieraden van andere waardevolle metalen en edelstenen.
Goud is waardevast en per gram al gauw 20 euro waard. Dus echte gouden sieraden zijn bij pandhuizen waar je direct contant geld kan lenen een heel goed onderpand.

Diverse elektronica – Pandhuizen nemen ook vaak elektronica aan als onderpand. Je kunt dan denken aan laptops, fototoestellen, spelcomputers en meer van dit soort consumenten elektronica.

Auto als onderpand – Om grotere contante bedragen te lenen kun je ook je auto als onderpand geven. Een auto is al gauw meerdere duizenden euro’s waard en verschillende pandhuizen zijn ook bereid om auto’s te belenen.

Waardepapieren – Ook waardepapieren kunnen een goed onderpand zijn. Denk bijvoorbeeld aan een levensverzekeringspolis en aandelen of obligaties.

Inventaris – Ondernemers die voor hun bedrijf een zakelijke lening willen afsluiten kunnen meestal de inventaris als onderpand aanbieden.

Bron: www.geld-en-leningen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten