zondag 24 januari 2010

Consumptief Krediet

Informatie over geld lenen met het consumptief krediet.
Informatie over een consumptief krediet
Consumptieve kredieten worden afgesloten om alledaagse diensten of producten te financieren. Wilt u bijvoorbeeld voor een nieuwe auto lenen, helemaal wild gaan bij het kopen van een nieuwe televisie of is uw wasmachine alweer aan vervanging toe? Voor dit soort financieringen is een consumptief krediet uitermate geschikt.

Een consumptieve lening is echter niet geschikt om uw woning in waarde te doen stijgen door te verbouwen. Voor dergelijke financieringen is een hypothecair krediet geschikter. Consumptieve leningen zijn voornamelijk voor het investeren in iets dat beperkt houdbaar is, terwijl hypothecaire leningen juist geschikt zijn voor duurzame investeringen.

De soorten consumptieve kredieten
Er bestaan twee leenvormen die onder een consumptief krediet vallen: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De persoonlijke lening is een krediet dat veel vast- en zekerheid biedt, terwijl het doorlopend krediet juist een erg flexibele en variabele lening is.

De persoonlijke lening
Houdt u van zeker- en vastheid? Dan is de persoonlijke lening hét consumptieve krediet voor u! Bij de persoonlijke lening staat de rente, de looptijd, het leenbedrag en de aflossing vast. Deze lening is erg geschikt als u precies weet waar u aan toe bent en hoeveel u wilt lenen.

Het doorlopend krediet
Bent u een flexibel persoon? Dan is het doorlopend krediet hét consumptieve krediet voor u! Het doorlopend krediet biedt niet de zekerheid van de persoonlijke lening, maar is wel erg geschikt als u lekker wat geld achter de hand wilt hebben. U bepaalt zelf wanneer en hoeveel geld u van uw lening opneemt.

Wanneer een consumptief krediet afsluiten?
Consumptieve leningen zijn geschikt voor vrijwel alle ‘beperkt houdbare’ investeringen. Wilt u een nieuwe auto kopen? Dan is geld lenen middels de persoonlijke lening een zeer geschikte manier om deze te financieren. Wilt u gewoon geld achter de hand hebben en geld opnemen waar en wanneer u maar wilt? Dan is het doorlopend krediet een goede manier van lenen.

Wat zijn de voordelen van een consumptief krediet?
U kunt kiezen uit een vaste lening en een flexibele lening als het op consumptieve leningen aankomt. Eén ding is met veel zekerheid te zeggen: één van de consumptieve leenvormen zal perfect bij uw wensen passen! Het afsluiten van een consumptieve lening brengt meestal geen extra kosten met zich mee.

Bron: www.verstandiglenen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten