zondag 17 januari 2010

Hypotheek zonder vast contract

Stabiele bron van inkomsten
Kun je aantonen dat je de afgelopen drie jaar een stabiele bron van inkomsten hebt gehad, en kun je een werkgeversverklaring van je huidige (tijdelijke) werkgever overleggen, dan kun je in aanmerking komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Contract voor bepaalde tijd
Heb je een tijdelijk contract, dan kom je in aanmerking voor een hypotheek met NHG, als je werkgever een intentieverklaring ondertekent, waarin staat dat het tijdelijke dienstverband te zijner tijd zal worden omgezet in een vast dienstverband.

Nationale Hypotheek Garantie
Achter de Nationale Hypotheek Garantie staat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Dit Waarborgfonds staat garant voor de terugbetaling van het hypotheekbedrag aan de hypotheekverstrekker.
Stel je voor dat je door bijvoorbeeld werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding, niet meer aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen. Dan zul je het huis moeten verkopen. Mocht de verkoopopbrengst niet voldoende zijn om de hypotheekschuld af te lossen, dan betaalt het Waarborgfonds het verschil aan de hypotheekverstrekker. Je hebt dan een schuld bij het Waarborgfonds.

Voorwaarden
Om NHG te kunnen aanvragen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Kom je niet in aanmerking voor NHG, dan ben je afhankelijk van de voorwaarden van de hypotheekverstrekker. Deze zijn over het algemeen minder gunstig.

Bron: www.hypotheker.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten