zondag 24 januari 2010

Studentenkrediet

Studeren is niet goedkoop. Een studentenkrediet kan uitkomst bieden!

Hoge college-gelden, kosten van een pc, buitenlandse stages en overige studiekosten zorgen ervoor dat de gemiddelde student vaak krap bij kas zit. Mocht je studiebeurs niet toereikend genoeg zijn om je studie te financieren en om van rond te komen, dan kan je een studentenkrediet of studentenlening overwegen.

Veel geldverstrekkers bieden studenten de mogelijkheid om een geldlening af te sluiten tegen gunstige voorwaarden. Veelal hoeft de lening pas na het afronden van de studie terugbetaald te worden.

Overzicht Studentenkrediet:

Tijdens je studie geniet je een lagere rente
Je hebt direct extra geld beschikbaar
Tijdens je opleiding heb je veelal geen aflossingsverplichting. Wel dien je vaak de rente te betalen!
Na het afronden van je studie wordt de lening vaak omgezet in een doorlopend krediet. Hierdoor blijf je extra financiële ruimte genieten.
Een overlijdensrisicodekking is meestal inbegrepen. Dit verzekerd je van het feit dat bij onverhoopt overlijden de restantschuld wordt kwijtgescholden.
Aan een studentenkrediet zitten wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo dien je minimaal 18 jaar te zijn en een voltijdse MBO, HBO of Universitaire opleiding te volgen. Ook moet je in aanmerking komen voor een studiebeurs van de IBG (Informatie Beheer Groep). De voorwaarden zijn per kredietverstrekker verschillend, laat je dus goed informeren!

Lees hier meer over Een studentenlening van de IB-Groep

Bron: www.hkic.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten