donderdag 14 januari 2010

Groene Lening

U wilt verbouwen om uw huis energiezuiniger te maken? Dankzij subsidie van de overheid kunt u een groene lening aanvragen waardoor u significant minder rente hoeft te betalen.

U slaat meerdere vliegen in 1 klap wanneer u uw huis verbouwd om minder energie te gebruiken en u gebruik maakt van de overheidsregeling waarmee u een zogenaamde groene lening kunt aanvragen. De regeling geld alleen voor het verbouwen van uw huis met als doel energiebesparing.
U kunt bedragen van 25.000 tot 100.000 euro lenen bij uw reguliere bank en de overheid geeft u een korting op het rentepercentage dat u over de lening betaald. Deze korting kan flink oplopen naarmate de verbouwing een energiezuiniger huis oplevert. Het energielabel van uw huis bepaald uiteindelijk hoe hoog, of beter gezegd hoe laag de leenrente uiteindelijk wordt.

Voordelen zijn duidelijk, uw huis stijgt in waarde, uw maandlasten voor de energie gaan omlaag en de groene lening die dit mogelijk maakt is een stuk goedkoper dan een reguliere lening.

Wanneer u van plan bent een huis te kopen dan kunt u wanneer dit huis aan de normen voldoet van milieuvriendelijke woningbouw ook een groene hypotheek aanvragen. Ook dan betaald u een gunstiger rentetarief waarvan het voordeel tot enkele duizenden euro’s kan oplopen.

Zowel voor de groene lening als voor de groene hypotheek kunt u terecht bij uw reguliere bank en hypotheekverstrekker. U kunt daar vragen om deze overheidsregeling.

Bron: www.geld-en-leningen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten