donderdag 14 januari 2010

Snel een lening aflossen is het beste

Een lening afsluiten doe je op zo gunstig mogelijke voorwaarden natuurlijk. Velen zien een lange looptijd en lage aflossingen als gunstig, maar het tegenovergestelde is waar.

Het is begrijpelijk dat wanneer je een lening aanvraagt je het gevoel hebt dat een langere looptijd en daardoor een lagere aflossing veel gunstiger is dan een kortere looptijd met een hogere aflossing per maand. De realiteit is echter dat hoe langer een lening loopt des te duurder die voor u is om af te betalen. U betaald namelijk elke maand rente over het openstaande bedrag dat u nog moet aflossen. Een kleine rekensom leert dan al gauw dat u veel meer betaald naar mate de looptijd langer is. De rente op de lening is immers waar de kredietverstrekker zijn geld op verdiend door u het geld te lenen. Hoe hoger het aantal aflossingen, hoe vaker de kredietverstrekker rente aan u in rekening kan brengen.

Wanneer u van plan bent een lening af te sluiten doet u er goed aan om te kijken of het voor u haalbaar is de kortste looptijd te kiezen. Dat voelt u uiteindelijk wel elke maand in uw zak natuurlijk, maar daar staat tegenover dat u sneller uw schuld inlost, en dus sneller, na uw lening afgelost te hebben, elke maand meer geld beschikbaar heeft en u uiteindelijk minder aan rente heeft hoeven betalen.


De looptijd en het rentepercentage zijn dus alles bepalend als het gaat om de vraag hoe goedkoop of hoe duur een lening is. U kunt natuurlijk gemakkelijk direct bij uw eigen bank aankloppen om automatisch een lening af te sluiten, maar het is beter als u bijvoorbeeld online meerdere kredietverstrekkers bezoekt en bij hen de rentepercentages vergelijkt, en voor uzelf bepaald welke maximale aflossing u zou kunnen doen per maand.

Op de meeste websites van leningfinancierders kunt u al uw gegevens invullen en direct deze berekeningen maken zonder direct ergens aan vast te zitten. En bij de meeste kunt u ook vrijblijvend een leenofferte aanvragen. Wanneer u bij diverse leenwebsites offertes aanvraagt met exact dezelfde gegevens, dan kunt u deze in alle rust vergelijken en voor uzelf de laagste rente en de best passende looptijd vaststellen voordat u de lening daadwerkelijk aanvraagt.
Op deze manier houd u lenen goedkoop en bent u vooral geen dief van uw eigen portomonee.

Bron: www.geld-en-leningen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten