donderdag 21 januari 2010

Geld lenen bij postorderbedrijven

In een artikel heb ik ooit gewezen op de mogelijkheid om binnen uw kredietruimte geld op te nemen bij postorderbedrijven. Om ik vindt dat ik u op de hoogte moet houden, het hieronder minder plezierige nieuws voor mensen die het hard nodig hebben.


Neckermann en Wehkamp
Bij Neckermann en Wehkamp is het niet meer mogelijk om geld binnen uw kredietruimte op te nemen. Neckermann stuurt u door naar Santander waar een persoonlijke lening afgesloten kan worden van minimaal 5000 euro. Nodeloos natuurlijk om te vertellen dat mensen met een uitkering en krediet bij een postorderbedrijf worden afgewezen. Bij Wehkamp kunt u nog wel terecht voor een minder bedrag tot maximaal 999 euro, maar ook zij verwijzen u door naar money@home, zij werkten eerst samen met Wehkamp maar zijn nu zelf gestart, dus ook hier geen lening voor uitkeringsgerechtigden met een krediet bij een postorderbedrijf ook al staat het bedrag wel bij uw te besteden kredietruimte. Op de vraag waarom ze dit geen hebben heb ik nog geen reactie gekregen. Er zullen mensen zijn die zeggen met een uitkering kun je ook niet lenen maar als je nog nooit in een uitkering gezeten hebt zul je het ook wel nooit kunnen begrijpen. Jammer, heel jammer dat deze bedrijven zoveel van hun klanten in de kou laten staan, juist in deze tijd.
Pas op!
Bij mijn artikel "Lenen voor rijken", staan een paar reacties waarbij je zou kunnen denken dat je toch nog een nieuw adres gevonden hebt, trap er NIET in. Deze mensen vragen al je gegevens op en bieden je een lening aan waarvoor je eerst moet storten. Op programma's zoals Radar is al vaak voor dit soort praktijken gewaarschuwd. Waar kun je dan nog WEL terecht als de nood hoog is. Er zijn nog altijd de kleinere bureautjes die geld aanbieden tegen een flinke rente. Meestal kun je hier tot 500 euro lenen maar moet je het bedrag inclusief de rente binnen 30 dagen terug betalen. Dan is er ook nog de stadsbank waar je terecht kunt voor een persoonlijke lening. Een nadeel hier, en iets wat veel mensen tegenhoudt is dat hier net zoals bij het aanvragen van een uitkering je hele leven op tafel gelegd moet worden, naar privacy wordt niet gekeken. Een andere mogelijkheid waar niet veel mensen aan denken is het opbellen naar de instantie waar je een rekening moet betalen en om uitstel vragen. In de meeste gevallen kan er ook nog een betaalregeling getroffen worden. Zo heeft u een adempauze en een soort van lening zonder rente. Dit kunt u natuurlijk niet eindeloos blijven doen, rekeningen moeten uiteindelijk toch altijd betaald worden.

Bron: financieel.infoyo.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten