zondag 24 januari 2010

Eigen Huis Krediet

Informatie over geld lenen met het eigen huis krediet.
Geld lenen met uw woning als onderpand
Het eigen huis krediet is een lening waarbij uw woning als onderpand geldt. Het is niet zeldzaam dat een woning, zeker als u deze al langer in uw bezit hebt, in waarde stijgt. Het kapitaal dat u opbouwt groeit hierdoor. Doordat u uw woning steeds afbetaalt, komt de woning steeds meer in uw eigen bezit. Daarnaast wordt het huis ook nog eens meer waard.

Voor bovenstaande situaties is er het eigen huis krediet. U kunt een eigen huis krediet afsluiten op basis van deze meerwaarde. Hoewel er aardige verschillen zijn, wordt het eigen huis krediet vaak vergeleken met een tweede hypotheek, omdat uw woning als onderpand gebruikt wordt bij het afsluiten van een dergelijke lening.

Wat zijn de verschillen tussen een eigen huis krediet en een tweede hypotheek?
Dat is een goede vraag waar lang niet iedereen het antwoord op heeft. Ten eerste kunt u een eigen huis krediet afsluiten zonder tussenkomt van een notaris. Tevens zult u sneller over het aangevraagde geld beschikken in vergelijking met een 2e hypotheek. Ten tweede biedt een eigen huis krediet meer vrijheid in het opnemen en aflossen van het krediet. Zolang u de vooraf besproken kredietlimiet niet overschrijdt, mag u zoveel geld opnemen als u wenst. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk boetevrij extra geld af te lossen. Het laatste verschil is dat u, bij een eigen huis krediet, enkel rente betaalt over het saldo dat openstaat.

Wanneer een eigen huis krediet afsluiten?
Als u over een eigen woning (met meerwaarde) beschikt en u hebt extra geld nodig, is het eigen huis krediet een mogelijke lening voor u. Vergeleken met een tweede hypotheek, biedt het eigen huis krediet duidelijke voordelen. U hoeft bijvoorbeeld geen notariskosten te betalen en krijgt meer vrijheid in het opnemen en aflossen van het krediet.

Wat zijn de voordelen van het eigen huis krediet?
Vergeleken met andere leenvormen, ligt de rente bij een eigen huis krediet lager omdat u uw woning als onderpand gebruikt;
De rente is in een aantal gevallen, zoals een verbouwing, fiscaal aftrekbaar. Hoewel uw woning als onderpand geldt, is het niet verplicht de lening aan het huis zelf te besteden. U zou het krediet ook kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een nieuwe auto aan te schaffen.
Voordelig geld lenen met het eigen huis krediet van VerstandigLenen.nl!
U wilt een eigen huis krediet afsluiten tegen een voordelige rente? Hier kan VerstandigLenen.nl u bij helpen! Als onafhankelijk kredietbemiddelaar vinden wij zonder problemen de meest geschikte lening voor u. Indien u dit wenst, voorzien wij u tevens van een deskundig en professioneel advies!

Bron: www.verstandiglenen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten