dinsdag 12 januari 2010

Geld lenen advies

In mijn ogen althans het slechtste wat u kunt doen is om de bankmedewerker van uw plaatselijke bank te vragen voor een advies. Dan kunt u meteen vragen of zijn/haar bank ook de beste geldverstrekker is. Natuurlijk, zal deze beweren, zijn wij de beste, goedkoopste en betrouwbaarste. Heeft geen zin ook al kent u die medewerker van het tennissen of de voetbalclub en komt hij of zij altijd zo joviaal over. Zij zijn geïnteresseerd om aan u te verdienen. Wat u moet hebben is een advies dat onafhankelijk is en goed onderbouwd.

U ontkomt er niet aan bij ingewikkelde financiële zaken een expert te raadplegen die onafhankelijk is maar tevens ook de nodige ervaring kan meebrengen in het verstrekken van een op maat gesneden advies voor u. Niet altijd even makkelijk om ook in die wereld van geldraadgevers om ze zo maar te noemen de beste eruit te kiezen. Rondvragen zal altijd een rijke bron van informatie opleveren.

Overigens als u het simpel houd is het maar de vraag of u echt wel een betaalde adviseur nodig heeft. Houd de hypotheek simpel en met een beetje gezond verstand komt u al een heel eind. En u bespaart u zelf ook nog eens aardig wat geld.

De ervaringsdeskundige kent u al jaren

U heeft ongetwijfeld vrienden die reeds eerder met het bijltje gehakt hebben en weten wat ze nu aan het advies van een bepaalde adviseur hebben gehad. En wat had u gedacht van bijvoorbeeld familie, uw ouders, broer, zus? Die zullen u ongetwijfeld al een heel stuk in de goede richting kunnen helpen, bij elk stadium van zoeken naar een geschikte geldverstrekker. De ervaringsdeskundigen kunnen wat dat betreft voor uw neus staan zonder dat u het in de gaten heeft.

En vergeet vooral niet uw buren toevallig aan te spreken over dit onderwerp, ook al heeft u niet eerder aangesproken. Kennis is macht en in dit geval kan het u vele honderden of zelfs duizenden euro’s schelen! Vergeet echter nooit om alle informatie gezond kritisch te bekijken. U heeft niets aan borrelpraat van iemand die er eigenlijk helemaal geen verstand van heeft.

Bij ervaringsdeskundigen moet men altijd je afvragen: hoeveel ervaring heeft men eigenlijk? Uw broer of zus zal misschien informatie van recentere datum hebben dan uw ouders. Maar veel geldleners zullen vroeg of laat belanden bij een onafhankelijke hypotheekadviseur als het gaat om ingewikkelde financiële constructies. We kunnen niet immers over alles verstand hebben.

Raadgever Google weet het allemaal.

Waar u zeker al gebruik van heeft gemaakt, gezien u op mijn site terecht bent gekomen, is naar alle waarschijnlijkheid van Google. Uitstekende eerste stap die onderhand iedereen met een internetverbinding doet.

Wat de gebruiker echter vaak onderschat is dat het de zoekmachine niet altijd het beste resultaat bovenaan stelt. Informatie is gedateerd en gewoon onjuist. Verder helpt het als u de juiste zoektermen invult. Mocht u hypotheek invullen dan krijgt u een andere uitkomst dan wanneer u ‘goedkope hypotheek’ invult. Zelfs woorden andersom zetten zal een ander resultaat opleveren. Google is niet anders dan een robot die met een lijstje langs de talrijke websites gaat om uw informatie eruit te pikken.

Maar wat nog erger is dat de populairste internethulpmiddel: de informatie die het langst op het internet staat het hoogst waardeert en dat is niet altijd het geval. Simpel de ouderdom van de pagina zegt niets over de kwaliteit laat staan de betrouwbaarheid.

Aantal geldverstrekker gevonden, nu rondvragen

U heeft na een stevige zoektocht langs de diverse banken en andere geldverstrekkers een lijstje samengesteld van wat u de beste deals vindt. Wat u nu moet doen: pak de telefoon en bel ze gewoon op of uiteraard, vul het contactformulier in en vraag om meer informatie. Stel dat iemand gezellig bij u langs wilt komen, prima, de koffie staat klaar, maar u bepaalt uiteindelijk wat u doet en zet pas ergens een handtekening onder een contract wanneer u alles nog eens rustig heeft kunnen overdenken.

Kan me voorstellen dat u denkt: mij te veel gedoe, ik loop gewoon naar de bank of adviseur en laat hen alles maar uitzoeken. Kan ook, maar van tevoren goed voorbereid zijn kan u veel geld besparen. Maak zelf de keuze: meer zelf tijd erin steken kan u veel ‘florijnen’ schelen, alles aan anderen overlaten kan een aardige duit extra kosten. En u wilde toch naar een bank om geld te krijgen in plaats geld aan kwijt te zijn? Zo blijft u bezig met lenen.

Bron: www.ireus.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten