zondag 24 januari 2010

Hypothecair Krediet

Informatie over geld lenen met het hypothecair krediet.
Geld lenen met uw woning als onderpand
Door een hypothecair krediet af te sluiten, leent u met uw woning als onderpand. Een hypothecaire lening heeft in dat opzicht aardig wat overeenkomsten met een tweede hypotheek. Net als bij het doorlopend krediet, wordt er van tevoren een kredietlimiet afgesproken. De kredietlimiet staat voor het geldbedrag dat u kunt opnemen. Bij een hypothecair krediet betaalt u maandelijks rente over het uitstaande saldo.

Kom ik in aanmerking voor een hypothecair krediet?
U komt in aanmerking voor een hypothecaire lening als u over een (bijna) afbetaalde woning beschikt. Een hypothecair krediet wordt vaak afgesloten door personen die geen hypotheek meer hebben op hun huis en graag al een voorschot op hun pensioen nemen.

Een hypothecair krediet is in het bijzonder geschikt als u een ruime overwaarde op uw huis hebt, maar over een langere periode een te klein inkomen hebt. Het hypothecaire krediet wordt vaak gebruikt als aanvulling op een inkomen. Bovendien is een hypothecair krediet een goede lening als u een sterk wisselende geldbehoefte hebt.

Wanneer een hypothecair krediet afsluiten?
Een hypothecaire lening kan ik meerdere gevallen goed van pas komen. Hebt u een ruime overwaarde op uw woning of wilt u een voorschot op uw pensioen? Het is allemaal mogelijk met het hypothecaire krediet van VerstandigLenen.nl. Zo betaalt u (tot wel enkele procenten) minder rente dan bij andere leningen en vult u uw inkomen flink aan!

Wat zijn de voordelen van een hypothecair krediet?
Bij een hypothecair krediet betaalt u vaak een veel lagere rente dan bij andere kredietvormen. De bank heeft namelijk extra zekerheid met uw woning als onderpand;
Over het algemeen gebeurt het aflossen van een hypothecair krediet bij de verkoop van de woning. Dit betekent dat er ook geen sprake is van een maandelijkse aflossing.

Bron: www.verstandiglenen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten