woensdag 6 januari 2010

Geld lenen voor studenten

Het leven van een student is geen vetpot. Je geeft al snel meer geld uit dan je studiefinanciering hoog is. Een student houdt niet van lenen. Zodra ze beginnen met hun studie, ontvangen ze van de IB-Groep een basisbeurs van ƒ 453,89 per maand (ƒ 147,38 voor studenten die nog thuis wonen). Afhankelijk van het inkomen van hun ouders kunnen ze daarnaast een aanvullende beurs krijgen van maximaal ƒ 466,80 (uitwonend) of ƒ 431,05 (thuiswonend). Daarnaast kan elke student nog een lening afsluiten van maximaal ƒ 503,76 per maand. Dit is een rentedragende lening, maar de rente is laag. Op dit moment rekent de IB-Groep 5,18 procent.

Maar waarom lenen studenten eigenlijk meer bij? Het klinkt misschien ietwat oubollig, maar vroeger spaarde je als je iets wilde hebben. Tegenwoordig lijkt bijlenen de uitkomst.Studenten lenen niet alleen steeds meer geld bij, maar denken daar ook vaker luchtig over. Dit blijkt uit de Studentenmonitor, het recentelijk uitgebrachte onderzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het aantal studenten met een lening is in vergelijking met drie jaar geleden met 52 procent gestegen. Ook lenen zij steeds grotere bedragen. Voor studenten met een basisbeurs is dat gemiddeld €324 per maand. Studenten zonder basisbeurs lenen iedere maand. Naast een afname van de leenangst, worden ook de zwaardere masterprogramma’s als oorzaak genoemd.

Inmiddels is de Nationale Leentest met een online calculator gekomen waarmee je heel snel de premie voor je verzekering kunt berekenen, zodat je ook nog eens lekker kunt leven! Na het invullen van je gegevens ontvang je binnen aanzienlijke tijd je persoonlijke premieberekening.

Bron: www.daaromlenen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten